Фиш за работна заплата

Навигация: Заплати/ЧР => Фиш за заплата

Оттук се генерират фишовете за заплати, осчетоводяването им и плащането на лицата.

В раздел „Информация“ се задава информацията за генериране на фиша за заплата на лицето. Достатъчно е да се въведат отработените дни и вида на договора, за да зе генерира правилно фиша за работна заплта на лицето.

Ето как става. Избира се месеца, годината и лицето. Автоматично се предлагат броя работни дни в месеца, които могат да се коригират по Ваше желание. След това се задават отработените дни. Ако лицето има дни с извънредне труд, те биват отбелязани. По същия начин се отбелязват дните за отпуск и болнични ако има такива. Сборат на отработените дни плюс дните за извънреден труд, отпуск и болнични трябва да са равни на броя работни дни в месеца. Накрая се натиска бутона „Изчисли заплатата“. След което фиша може да бъде прегледан и разпечатан. В деня на плащане се повтаря тази операция и се натиска бутона „Плати и осчетоводи“ с което се правят съответните счетоводни операции в журналите на главната книга.

По същия начин могат да се изчисляват и гражданските договори и осигуровките на самоосигуряващите се лица във фирмата. За тях се задава броя на отработените дни да е равен на работните дни в месеца, за да може да им се зачете целия месец за трудов стаж за пенсия в социалното осигуряване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *